Over ons

De oorsprong van Opa Jos ligt in de Boekend op de Cockerseweg waar in 2005 Jos Theelen met Hein van de Knip een “Bazaar” begon in de achtertuin. Spullen ophalen bij mensen om deze vervolgens te verkopen in een loodsachtige bazaar was het idee. En zo ontstond Bazaar Boekend.

 

Na enkele jaren werd dit te klein en is Jos Theelen alleen doorgegaan, al snel met hulp van zijn zoon Ron. Dochter Patty is in 2013 ingestapt in dit familiebedrijf met een winkel in de Kloosterstraat waarbij de naam Opa Jos is ontstaan. Al snel bleek deze naam heel positief te zijn waardoor beide bedrijven samen zijn gegaan onder de noemer Opa Jos, waarbij toen dus de verhuizingen, ontruimingen en verkoop (kringloop) onder zijn gaan vallen.

Sinds 2021 is het hele bedrijf overgedragen aan dochter Patty en met de verhuizing naar de Venrayseweg 44a in Blerick is alles in het bedrijf samengekomen. Een prettige plek voor iedereen, zowel de bezoekers als onze medewerkers. Het “familiegevoel” overheerst en iedereen laten zijn wie hij/zij is, is een grote kracht.

Dit met humor en lol als draagvlak.

Je hoort erbij!


Inmiddels is onze Opa Jos familie uitgegroeid tot ruim 50 medewerkers in verschillende soorten en maten. Betaald, vrijwilliger, verstandelijke beperking, gepensioneerd, asielzoeker, met of zonder (psychische) rugzak, het maakt voor ons niet uit wie je bent; je hoort er gewoon bij.

Reviews!


 

Ik ga verhuizen, wat nu?

Wij komen graag vrijblijvend langs om uw wensen te bespreken en aan de hand daarvan brengen we een offerte uit welke u vaak diezelfde dag nog binnen heeft.

Kunnen we jullie bellen als er een huis leeggehaald moet worden?

Dat kan zeker! Wij komen graag langs voor een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we aan welke eisen de woning moet voldoen, dit geldt met name voor huurwoningen. Wij kunnen u hiervoor alles van a tot z uit handen nemen en alles er tussen in.

Halen jullie gratis spullen thuis op?

Het is altijd goed dat jullie aan ons denken! Of wij spullen gratis op komen halen is afhankelijk van hetgeen het is. U kunt ons altijd foto’s toesturen via whatsapp of via email met uw adresgegevens erbij. Wij zullen dit dan beoordelen en een terugkoppeling geven. Voor ons is het altijd de afweging of we de personeelskosten ook terug kunnen verdienen met de verkoop van de spullen.

Kopen jullie spullen op?

Dit is afhankelijk van hetgeen het is. Ook hiervoor mag u ons altijd foto’s opsturen. Unieke spullen kunnen we soms wel opkopen, spullen welke we wekelijks binnen krijgen zijn voor ons minder interessant. Hierbij is het wel dat we een kringloop zijn en geen dure antiekzaak. Dit is fijn voor klanten maar houdt ook in dat we qua inkoop minder mogelijkheden hebben.

Kunnen we bij jullie spullen inleveren?

Wij hebben helaas geen afgiftepunt. Dit komt omdat onze winkel voor een kringloop relatief klein is en we dus kritisch moeten zijn in hetgeen we aannemen, de muren bewegen immers niet mee. Wil je spullen komen inleveren, dan graag eerst in overleg.

Verkopen jullie je producten ook online?

Wij hebben geen webshop. Omdat ons assortiment dagelijks wisselt is dit niet bij te houden. Wel verkopen wij producten via Marktplaats (link), Facebook (link) en Instagram. Ga ons dus vooral volgen op deze kanalen!

Ik zou graag bij jullie willen werken, kan dat?

Als je wilt weten of we vacatures hebben dan volg ons op de socials of loop gerust in de winkel binnen om dit te vragen. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dan mag je dit altijd kenbaar maken in onze winkel, we nodigen je dan graag uit voor een kopje koffie.